Povratak u klupe

Posle produženog vikenda zbog proslave Dana državnosti, učenici osnovnih i srednjih škola sutra se vraćaju u klupe. Časovi su od ponedeljka, a prvi sledeći mini - raspust zakazan je za Vaskršnje praznike i trajaće od 9. do 13. aprila. Štrajk prosvetara se nastavlja, pa su časovi i dalje 30 minuta.
Dan rada - uvek neradan, prvi maj, koji ove godine pada u petak poslednji je slobodan dan pre kraja školske godine 19. juna (29. maja za maturante). Zagrevanje stolice i družba sa knjigom - jedina učenička služba!

Gimnazijalac na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga pod sloganom „Povratak napisanih”!

Oko 400 izdavača bilo je raspoređeno u četiri sajamske hale u periodu od 23. do 30. oktobra. Još jednom je dokazano da digitalizacija i korenite promene u društvu ne mogu uticati na značaj knjige, a bilo koja varijacija književnih dela ne zamenjuje nove korice i miris papira. Preko 160 hiljada posetilaca užurbano je hodalo sajamskim halama koje su simbolično nosile nazive naših poznatih književnika. Tako su Ulica Vaska Pope i ...(opširnije)

 
Početak nove školske godine

1.septembar... Gimnazija... konačno smo se vratili u školske klupe... Lep osecaj... vreva ispred škole, nova lica, kreće nova generacija gimnazijalaca. Neki novi klinci kreću u osvajanje sveta odraslih i ispisivanje novih stranica života. Ove godine u našu školu došlo je osam odeljenja prve godine. Upisana su tri odeljenja jezičkog smera, tri odeljenja matematičkog smera, sportsko i računarko odeljenje. Iz generacije u generaciju interesovanje za računarskim smerom ...(opširnije)