Sasvim običan dan jednog studenta

Od bivših gimnazijalki Marice Đurić i Milice Andrić iz Beograda

Završen je i poslednji ispit. Godina ,,očišćena“ u junu. Moj omiljeni noćni klub puniji je nego ikada, a svaka pesma koju DJ pusti podseća me da je sloboda počela. Približava mi se lepa devojka. Iako mi reflektori ne dozvoljavaju da je vidim u potpunosti, ipak osećam dobru vibraciju između nas. Pokušava da mi nešto kaže, ali je od prevelike buke ne razumem. Napokon sa njenih usana čitam: ,,Izgasi više taj prokleti alarm!“. U tom trenutku shvatam da je jedina vibracija koju osećam, vibracija mog telefona koju podjednako oseća moj cimer u drugoj sobi. Jeste da je osam sati i da knjiga čeka, ali šta je jedan sat naspram čitavog dana koji ću provesti još odmorniji. Devet sati ujutru je pravo vreme za početak novog dana! Alarm navijen!
11:00 Nagli skok iz kreveta. Nepodnošljivi zvuk bušilice postaje sve glasniji. Zidovi odjednom počinju da se tresu. Sa ormara spadaju motivacione poruke i beleške za predstojeći ispit. Nakon par sekund agonije i straha, prisećam se da komšija već sedmi dan renovira svoje kupatilo. Ali dobro, sat vremena pre podneva je pravo vreme za nove početke. U pravu je bio onaj profesor iz ,,Lajanja na zvezde“ kada je rekao: ,,Treba naglo prekinuti pospanost!“. Gladan sam. Pošto mi treba pola sata do menze, a ne bih da uzaludno trošim vreme, najbolje je da pogledam šta imam u frižideru. Pašteta i hleb tri dana star, ali i dalje izgleda jestivo. Uključujem TV. Jeste da sam odavno završio doručak, ali na programu je emisija ,,Vreme je za bebe“. To je sigurno korisno pogledati jer je ipak bela kuga veliki problem današnjice.
13:30 Komšija i dalje menja pločice. Ta bi me buka značajno omela u učenju, stoga je najbolje da odem u čitaonicu. Sav veš je prljav i čeka cimera da uključi mašinu. Odlučujem da pozajmim jednu od njegovih majica. On to svakako ne bi ni primetio, a i sigurno se ne bi ljutio.
15:00 Na svu sreću, u čitaonici i dalje ima mesta. Zauzimam sto do prozora jer ipak dnevna svetlost najmanje šteti vidu. Nakon par pročitanih rečenica, preslišavajući se, zagledan u dvorište fakulteta, odjednom ugledah poznato lice – dobar prijatelj i kolega. Pošto sam zauzeo mesto, pa o tome ne moram da brinem, najbolje je da malo popričam sa njim, jer je on jedan od boljih studenata i sigurno je već položio ovaj predmet, pa će mi dati par korisnih saveta. Dogovaramo se da odemo u „Blaznavac“ na kafu jer je gužva ispred faksa baš velika.
17:00 Nakon što smo ustanovili da mi zapravo i nismo na istom smeru, odlučili smo da ipak prodiskutujemo o par velikih svetskih problema. Posle par popijenih pića, počinje da me grize savest i vraćam se u čitaonicu. Odjednom osećam neku nelagodnost i zaključujem da je ipak bolje u kućnoj atmosferi obraditi ovo teško gradivo.
18:15 Treće poglavlje: Raspad Srbije i Crne Gore. Interesantno! Kao mali sam uvek smatrao da je jedini razlog za raspad bila velika svađa na izboru za pesmu Evrovizije. Istog trenutka na YouTube-u kucam ključne reči: „Beovizija 2005“ + „svađa“ + „Milan Neverne Bebe“ + „Flamingosi“.
19:00 U učenju me prekida zvuk interfona. Moji srednjoškolski drugovi me već deset minuta čekaju da idemo na odeljensku žurku. Neverovatno kako vreme brzo prođe kad učiš ono što voliš i kada si okupiran obavezama!
20:00 Baš sam se istrošio za ovu žurku, ali to i nije bitno, svakako jedem u menzi, novac mi nije toliko potreban. Jeste da je učenje najbitnije u studentskom životu, ali ne treba zapostaviti ni socijalni život. Ostaću ovde do poslednjeg dnevnog prevoza, kojim ću se, nadam se kao i uvek, uspešno prošvercovati do kuće.
04:00 Uspeo sam da „uhvatim“ prvi jutarnji tramvaj. Dok polako, na prstima ulazim u stan, kako ne bih probudio cimera, nalazim cedulju sa porukom: „Jednom u životu operi svoje stvari i prekini da uzimaš moje majice!“ Navijam alarm u osam ujutru, svakako sam se prethodni dan dovoljno naspavao. Dakle, od sutra počinjem jos ozbiljnije da spremam ispit!

Pripreme za novogodišnje praznike


Ove godine, jelku u svečanoj sali ukrasile su učenice III3 Sara Brković, Iva Drašković, Marina Knežević uz pomoć učenice Lavinije Spatole koja je kod nas došla iz Palerma, kao učesnik programa razmene srednjoškolaca u organizaciji udruženja Interкultura.
...(opširnije)

 
Marvel quiz

30. novembra 2023., u školskom amfiteatru je održan tradicionalni kviz na engleskom jeziku pod nazivom 'Marvel Quiz', koga su ove godine u potpunosti osmislile, pripremile i vodile učenice III6, Divna Ćitić, Una Milivojević i Sanja Radojičić uz tehničku podršku Katarine Radovanović IIIr i Emilije Sredojević IIIr. Kroz devet dinamičnih i uzbudljivih igara, učesnici kviza - njih šezdeset u dvadeset ekipa, pokazali su koliko dobro poznaju superheroje i super zloće Marvelovog ...(opširnije)

AKTUELNE VESTI
  Intervju sa Dobrilom Nenadićem

  Predstava ,,Zato što te se plašim”

  Tribina o vršnjačkom nasilju

  Predavanje o bezbednosti u saobraćaju za užičke srednjoškolce

  Svečana akademija ,,Ni korak nazad”

  XXIII Jugoslovenski pozorišni festival ,,Bez prevoda”

  Noć istraživača 2018

  Jesenji pozorišni festival

  Festival Evropskog filma

  Poseta Kragujevcu

  Podela platnenih torbi u cilju smanjenja upotrebe plastičnih kesa

  Časopis Ogledalo raspisuje konkurs BEOSEF

  Pestalozzi Kinderdorf-Switzerland

  „Ne brže od mehura“

  Računarsko odeljenje u Užičkoj gimnaziji

  Književno veče u "Zlatiborskoj noći"

  Izlet u Vrnjačku banju

  Veslanje po suvom

  Naši prvi dani i utisci u Užičkoj gimaziji

  Počeo 11. književni festival „Na pola puta“

  Sajam fizike u Užičkoj gimnaziji

  Raspored XI književnog festivala „Na pola puta“

  Otvarena humanitarna izložba u svečanoj sali za prikupljanje pomoći prof. Sonji Hristovski

  Jeste li spremni deco?

  „Jonizijuće zračenje i njegov uticaj na sredinu“ iz ugla odeljenja IV5

  (ANKETA): Kako gimnazijalci ocenjuju protekli Jugoslovenski pozorišni festival?

  XX JPF: Užička publika nagradila domaću predstavu

  „Kazimir i Karolina“ osvojili čak 6 ARDALION nagrada na 20. JPF - u i pored najniže ocene publike!?

  VII festivalski dan: ‪#RadniNaslovAntigona Zagrebačko kazalište mladih Zagreb

  VI festivalski dan: „Svrati, reče čovek ili san o zavičaju“ Narodno pozorište Užice


2 3 4 [5] 6 7 8
Prva   Prethodna    Sledeća   Poslednja