Otvaranje festivala „Na pola puta”

U nedelju, 23. aprila počeo je 18. po redu festival „Na pola puta”.
Festival je svečano otvoren govorom Biljane Grujičić, direktorke Užičke gimnazije, a zatim je profesorka Ružica Marjanović najavila šta nas sve očekuje narednih dana u toku festivala. Prisutnima se obratila i gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, koja je istakla da je punoletstvo ovog festivala bitno za naš grad, koji je izabran za prestonicu kulture Srbije 2024. godine. Po otvaranju festivala, publika je mogla da uživa u predstavi „Devojčice”, Reflektor teatra, koja je počela u 19.30 časova.

Evropski dan jezika

26. septembar - Evropski dan jezika, obeležen je manifestacijom 'Dan društvenih igara'. Na časovima stranih jezika tokom celog dana igrale su se društvene igre na italijanskom, engleskom, francuskom, španskom, nemačkom i ruskom jeziku: Ludo, Snakes and Ladders, Schwarzer Peter, Spooky Science, Blokus, Viaggio in Italia, The Deck of Conversations, Snap!, Kontour, Entdecke Wissen, Le jeu de l'oie i mnoge druge, a najbolji takmičari dobili su i simbolične nagrade. Poster su ...(opširnije)

 
Flex prezentacija

Ognjen Popović, učenik odeljenja IVr, alumnista Flex programa, održao je u ponedeljak 18.09.2023. prezentaciju o Flex programu Vlade Sjedinjenih Američkih Država koji u U Republici Srbiji postoji od 2015. Učenici odeljenja II5, II6, II1, IIr, I1, I2, IVr stekli su potrebne informacije, znanja i veštine koje se odnose na navedeni program. Ognjen Popović je govorio o programu, proceduri prijave i potrebnim uslovima, nastavnom procesu u Americi, o organizaciji smeštaja i ...(opširnije)