Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Udžbenici za školsku 2018/19. Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Конкурсна документација за екскурзију у школској 2018-19.години. Prijava za računarsko odeljenje Zašto upisati računarsko odeljenje? Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Javna nabavka kupovina struje Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


DEC072013
Literarni konkurs 'Shakespearean Sonnet'

U okviru vaspitno-obrazovnog projekta ’Šekspir među nama – 450 godina’, kojim se obeležava 450 godina od Šekspirovog rođenja, Užička gimnazija organizuje literarni konkurs na temu ’Shakespearean Sonnet’. Na konkursu mogu da učestvuju svi učenici užičkih srednjih škola.
Tema konkursa je pisanje soneta na engleskom jeziku u formi Šekspirovog – on treba da se sastoji od tri katrena i jednog distiha, sa stihovima od deset slogova i sa shemom rime ABAB CDCD EFEF GG. Tema soneta je slobodna.
Rad treba da se otkuca i potpiše šifrom, a da se uz njega dostave i ostali podaci: šifra, ime i prezime, naziv škole i odeljenje.
Radovi se ne vraćaju. Užička gimnazija zadržava pravo da radove dalje koristi i objavljuje.
Konkurs traje od 10. decembra 2013. do 1. februara 2014. godine.
Radovi mogu da se pošalju poštom na adresu: Užička gimnazija, Trg Svetog Save 6, 31000 Užice, sa naznakom ’Šekspir’ ili donesu u Gimnaziju i predaju profesorima engleskog jezika.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se u februaru 2014. godine. Nagrađeni će o svemu biti blagovremeno obavešteni.


Autor: Stručno veće za engleski jezik

31. decembar. The Mini Monologues Creative Writing Competition
22. decembar. Happy Birthday, Frankie!
16. decembar. The Crazy Little Thing Called Love Reading Quiz
04. decembar. Plugodisnji test srpski II
18. septembar. Halloween literary contest
06. april. Canada 150
07. decembar. Likovni konkurs 'Shakespeare and His Time'
01. oktobar. Othello (dodatak za kviz)