Frankenstein abridged version Frankenstein original Frankenstein graphic novel Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Konkursna dokumentacija za ekskurziju u školskoj 2017/18 godini Obrazac za posmatranje casa Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Javna nabavka kupovina struje Standardi kompetencija SU licni plan SU Bodovanje SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


MAR072017
Takmičenje Dabar
kategorija:

Kao i prošle godine i ove godine učenici naše škole su ostvarili plasman na Državno takmičenje iz informatike „Dabar“. Dabar je međunarodna organizacija koja okuplja više od 50 zemalja iz celog sveta, u kojima se realizuje takmičenje.
Ove godine takmičenje je održano u Kruševcu 18. februara 2017.god. u Osnovnoj školi „Dragomir Marković“.Takmičenje Dabar svečano je otvorio pomoćnik ministra za za trgovinu, turizam i telekomunikacije Sava Savić.
Ovo takmičenje podstiče razvoj logike u načinu razmišljanju koja je neophodna za ozbiljno bavljenje programiranjem, ali i razvijanje informatičke kompetencije kod učenika ali i nastavnika. Broj učenika na školskom nivou takmičenja je 35.554 i obuhvaćeni su učenici od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole,
Tim naše škole je činilo šest učenika: 1 iz drugog, 3 iz trećeg i 3 iz četvrtog razreda.
Učenici Kukrkić Ivan IV5 i Mitrašinović Dragan II6 su osvojili srebrno odličje, a Filipović Snežana IV6, Zečević Milan III4, Dimitrijević Marija III4 i Bakić Marija III4 bronzano odličje.
Sa učenicima naše škole na ovo takmičenje su išle i njihove profesorke računarstva i informatike Marija Stanković i Mirjana Milošević.

Autor: Mirjana Milošević


09. januar. Javni čas ruskog jezika
26. decembar. Nemačko veče
20. decembar. Literary Contest: “I’m Nobody, who are you?”
15. decembar. Užički parlamentarci u poseti Srpskoj akademiji nauka i umetnosti
15. decembar. Harry Potter Quiz
14. decembar. Bronzana medalja na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi u Holandiji
12. decembar. Takmičenje „Dabar“
11. decembar. Omladinski likovni klub, 2017