Конкурсна документација за екскурзију у школској 2018-19.години. Окружно такмичење из страних језика Prijava za računarsko odeljenje Zašto upisati računarsko odeljenje? Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Obrazac za posmatranje casa Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Javna nabavka kupovina struje Standardi kompetencija SU licni plan SU Bodovanje SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


JUN022017
Canada 150
kategorija: Aktuelnosti u školi

Povodom 150 godina od osnivanja Kanade i 5. juna - Svetskog dana zaštite životne sredine, gost Užičke gimnazije 30, maja bio je Njegova ekselencija gospodin Filip Pinington, ambasador Kanade u Srbiji. U okviru svoje posete, gospodin Pinington je najpre sa tridesetak učenika Gimnazije učestvovao u akciji čišćenja šetališta pored Đetinje u Velikom parku, gde je zatim posadio sadnicu kanadskog crvenog javora. Nakon toga je u Školi održao predavanje za učenike i profesore pod nazivom 'Canada's 150th Anniversary - Youth Activism and Environment', otvorio izložbu postavljenu u holu Škole i posvećenu Kanadi pod nazivom '150 Things You Didn't Know about Canada' i, na kraju, pozdravio učesnike kviza ' Canada 150'.
U kvizu o Kanadi učestvovala su 42 učenika svih razreda koji su se takmičili u devet igara na engleskom i francuskom jeziku. Oni su prethodno morali da se informišu o kanadskoj istoriji, tradiciji i kulturi i pročitaju osam kratkih priča kanadskih autora. Pobednici ovog kviza su učenici III5, Jelisaveta Jevtić, Tamara Vasović i Vladan Novković u ekipi 'Manitoba', drugo mesto zauzela je ekipa 'Ottawa' u sastavu Anđela Jevtić II6, Ivana Trtović II6 i Nikolina Jovanović II3, treće mesto je pripalo ekipi 'Kanata' III3 - Tatjani Virić, Ljubici Joković i Zorani Žunić, četvrto ekipi 'Maple' u sastavu Kristina Jokić II3, Teodora Lazić II3 i Pavle Đurić II4, a peto ekipi 'Vancouver Canucks' I5 - Vasiliju Negiću, Aleksi Bugarinoviću i Marku Kovačeviću. Sponzori takmičenja su bili The English Book iz Beograda, predstavništvo izdavačke kuće Pearson iz Beograda i kanadska ambasada.

Autor: Svetlana Gavrilović


21. maj. Rezultati DSD ispita
15. maj. 6. NIS Olimpijada
15. maj. Besmrtni puk
25. april. OBAVEŠTENјE – PRIJAVA ZA POLAGANјE PRIJEMNIH ISPITA
25. april. POZIV ZA UPIS U RAČUNARSKO ODELjENjE
24. april. Izveštaj o poseti SANU
15. april. Republičko takmičenje iz stranih jezika
12. april. DSD ispiti 2018.