Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Udžbenici za školsku 2018/19. Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Конкурсна документација за екскурзију у школској 2018-19.години. Prijava za računarsko odeljenje Zašto upisati računarsko odeljenje? Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Javna nabavka kupovina struje Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


DEC082017
Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja
kategorija: Aktuelnosti u školi

Učenici osnovnih i srednjih škola imaće mogućnost besplatne ONLINE obuke iz matematike i programiranja. Za osnovce koji žele da upišu neka od specijalnih odeljenja (obdareni učenici za računarstvo) namenjen je kurs ONLINEA. Srednjoškolci koji žele da upišu neki od tehničkih fakulteta imaju mogućnost pohađanja kursa PMUFO. Postoje i kursevi ONLINEB za učenike 7. i 8. razreda za upis u srednju školu i kursevi iz programiranja Cosnovni i C++.
Upis se obavlja prijavom (registracijom) na sajtu www.cmt.edu.rs . Posebnih uslova za prijavljivanje nema.
Upis za sve kurseve je u toku. Pored časova polaznicima će biti na raspolaganju i pisani materijal preko sajta http://www.cmt.edu.rs .

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i „Centar za mlade talente” Novi Sad potpisali su Memorandum o saradnji za organizovanje besplatnih onlajn obuka iz matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola. Memorandum su potpisali ministar Mladen Šarčević i upravitelj Fondacije Radivoje Stojković.
Onlajn obuke će biti organizovane tokom školske 2017. i 2018. godine, a jedan od primarnih ciljeva je podizanje nivoa znanja matematike za učenike 5, 6, 7 i 8. razreda osnovne škole, koji bi doprineo lakšoj i boljoj pripremi za upis u srednju školu. Učenicima osnovnih i srednjih škola se kroz ovakve obuke pruža mogućnost sticanja širokog znanja iz oblasti matematike i programiranja što predstavlja svojevrsnu pripremu za sve buduće studente elektrotehnike, informatike i matematike za brže i lakše usvajanje gradiva na fakultetu.
Program i materijale za obuku sačinila je Fondacija „Centar za mlade talente“ uz pomoć profesora matematike sa Prirodno – matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu i profesora srednjih škola. Predviđeno vreme trajanja onlajn obuke je 1.5 do 2 časa nedeljno tokom školske godine. Fondacija već šest godina ima organizuje nastavu u cilju doprinosa razvoju teorijskih i praktičnih znanja iz matematike i programiranja.
Fondacija „Centar za mlade talente” iz Novog Sada organizuje sledeće onlajn kurseve:
1. ONLINEA – kurs iz matematike namenjen učenicima 5. i 6. razreda osnovnih škola i pripreme za upis namenjen učenicima 7. i 8. razreda za upis u specijalna odeljenja razreda matematičkih gimnazija
2. ONLINEB – kurs iz matematike namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola radi podizanja znanja iz matematike i pripreme za upis u srednje škole
3. PMUFO – kurs iz matematike namenjen učenicima III i IV razreda srednjih škola radi pripreme za maturu i upis na fakultete tehničkih i prirodno-matematičkih nauka
4. Cosnovni – kurs iz programiranja za sve učenike koji žele da savladaju strukturirano programiranje u programskom jeziku C
5. C++ - kurs iz programiranja za sve učenike koji žele da savladaju objektno orijentisano programiranje u programskom jeziku C++.


Autor: Dejan Cvijetić


04. novembar. Jesenji pozorišni festival
03. novembar. Festival Evropskog filma
30. oktobar. Nedelja italijanskog jezika u svetu
30. oktobar. 190 godina od rođenja Lava Tolstoja
29. oktobar. Poseta Kragujevcu
25. oktobar. We Speak European
17. oktobar. Podela platnenih torbi u cilju smanjenja upotrebe plastičnih kesa
16. oktobar. Časopis Ogledalo raspisuje konkurs BEOSEF