Конкурсна документација за екскурзију у школској 2018-19.години. Окружно такмичење из страних језика Prijava za računarsko odeljenje Zašto upisati računarsko odeljenje? Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Obrazac za posmatranje casa Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Javna nabavka kupovina struje Standardi kompetencija SU licni plan SU Bodovanje SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


DEC112017
Omladinski likovni klub, 2017
kategorija:

Mali grafički atelje
U novije vreme, radeći kao i uvek na prepoznavanju onoga što je inovativno i kvalitetno, programska strategija Gradske galerije u Užicu je upotpunjena i projektom Dohvati umetnost koji se realizuje od 2009. godine, a odnosi se na saradnju ove ustanove kulture sa decom i nastavnicima užičkih osnovnih škola i predškolskih ustanova sa ciljem da deci približe umetnost kroz različite radionice i druge didaktičke metode. Jedan od programa Galerije odnedavno je i ostvarenje saradnje sa učenicima i nastavnicima srednjih škola pa je tako nastao i projekat Omladinski klub koji ima za cilj da afirmiše različite grane likovne i primenjene umetnosti kod dece starijeg uzrasta i akademske slikare mlađe generacije i njihovo delo.
Ove godine, u cilju dodatnog edukovanja đaka starijeg uzrasta i želje da ih uključi u svoj rad, direktor Galerije Zoran Cvetić i Biljana Spalović nastavnik likovne kulture u Užičkoj gimnaziji, došli su na ideju o realizovanju grafičke radionice za učenike ove škole. Učenici su. najpre razgledali postavku tradicionalne izložbe Bijenale grafike - Suva igla gde su slušali iscrpno predavanje o toj grafičkoj tehnici i upoznali se sa radom savremenih autora posvećenih toj vrsti umetničkog izražavanja, a zatim su u prizemlju Galerije imali priliku da vide izložbu grafika Zvonka Šostara koja je postavljena kao deo programa Oni koje ne zaboravljamo. Nakon toga demonstriran im je rad u tehnici suva igla, način štampanja tj. otiskivanja grafike, a zatim su dobili priliku da i sami rade na graviranju i otiskivanju svog grafičkog lista.
Kao deo ovog projekta realizovane su u i izložbe slika mlađih autora: Marije Đokić, Sanje Cvetić i Marijane Ćurčić.


Autor: Biljana Spalović


21. maj. Rezultati DSD ispita
15. maj. 6. NIS Olimpijada
15. maj. Besmrtni puk
25. april. OBAVEŠTENјE – PRIJAVA ZA POLAGANјE PRIJEMNIH ISPITA
25. april. POZIV ZA UPIS U RAČUNARSKO ODELjENjE
24. april. Izveštaj o poseti SANU
15. april. Republičko takmičenje iz stranih jezika
12. april. DSD ispiti 2018.