Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Udžbenici za školsku 2018/19. Učenici prvog razreda matematički smer za skolsku 18/19 Učenici prvog razreda drustvenog smera za skolsku 18/19.god. Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Konačni rezultati prijemnog ispita iz matematike za odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku Rešenja prijemnog ispita iz matematike za računarsko odeljenje Конкурсна документација за екскурзију у школској 2018-19.години. Окружно такмичење из страних језика Prijava za računarsko odeljenje Zašto upisati računarsko odeljenje? Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Javna nabavka kupovina struje Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


DEC142017
Bronzana medalja na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi u Holandiji
kategorija: Takmičenja

Učenik I razreda Užičke gimnazije Petar Damjanović osvojio je bronzanu medalju na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi u Holandiji. Ovogodišnja olimpijada, četrnaesta po redu, održana je od 3-11. decembra, po prvi put u jednoj od evropskih zemalja. Tema olimpijade, program i takmičenje bila je voda i održivost. Učestvovalo je preko 300 učenika iz 50 zemalja sveta. Učenici iz Srbije osvojili su pet bronzi i plasirali nacionalni tim na 14. mesto.
Učenici su odmeravali svoja znanja iz fizike, hemije i biologije. Samo takmičenje sastojalo se od dva teoretska testa koja su se polagala individualno i jedanog eksperimentalnog koji se polagao ekipno. Takmičenje je ukupno trajalo deset dana, tri dana su bila predvidjena za testiranje, a ostali dani za predavanja i ekskurzije.
Prethodne Petrove pripreme do samog plasmana na Medjunarodnu juniorsku naučnu olimpijadu uključivale su plasman na Opštinsko, Okružno i Republičko takmičenje u 8. razredu Osnovne škole. Nakon toga, ostvario je i plasman na Srpsku fizičku olimpijadu. Svoje dalje pripremanje nastavio je po polasku u prvi razred Gimnazije. U oktobru 2017. godine održano je izborno takmičenje iz tri objedinjena predmeta: fizike, hemije i biologije. Na ovom takmičenju Petar je je bio četvrti, a nakon sabiranja njegovih poena sa Srpske fizičke olimpijade odabran je za nacionalni tim.
Program olimpijade obuhvata mali deo našeg osnovnoškolskog progrma. Zbog toga je Petar morao da ulozi znatne napore kako bi savladao obimno gimnazijsko gradivo. Njega su za ovo takmičenje pripremali Cmiljka Vasović - profesor fizike, Slavica Veljović - profesor hemije i Milica Zarić - profesor biologije. Petar je veoma zadovoljen podrškom i ostvarenim plasmanom i nada se daljim uspesima i novim medaljama.


Autor: Emilija Stanković, pedagog


05. septembar. Udžbenici u školskoj 2018/19
30. avgust. Početak nove školske godine
15. jul. Poetry Games
01. jul. Obaveštenje za učenike I razreda u školskoj 2018/2019.
19. jun. Stranger Sagas
18. jun. English in Action 2018
09. jun. Znanjem kroz Evropu
08. jun. Konačni rezultati prijemnog ispita za računarsku gimnaziju