Obaveštenje o pripremnoj nastavi iz matematike za računarsko odeljenje Konkursna dokumentacija za ekskurziju školske 2018/2019 Окружно такмичење из страних језика Prijava za računarsko odeljenje Zašto upisati računarsko odeljenje? Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Obrazac za posmatranje casa Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Javna nabavka kupovina struje Standardi kompetencija SU licni plan SU Bodovanje SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


APR062018
Takmičenje „Dabar“
kategorija: Takmičenja

Kao i prethodnih godina i ove godine učenici naše škole su ostvarili plasman na Državno takmičenje iz informatike „Dabar“. Dabar je međunarodna organizacija koja okuplja više od 50 zemalja iz celog sveta, u kojima se realizuje takmičenje.
Takmičenje za našu školu je održano u Kruševcu 17. marta 2018.god. u Osnovnoj školi „Dragomir Marković“ i bilo je dobro organizovano.
Ovo takmičenje podstiče razvoj logike u načinu razmišljanju koja je neophodna za ozbiljno bavljenje programiranjem, ali i razvijanje informatičke kompetencije kod učenika ali i nastavnika. Broj učenika na školskom nivou takmičenja je svake godine sve veći i veći i ove godine premašio 43 000, a obuhvaćeni su učenici od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole,
Tim naše škole je činilo tri učenika: 1 iz drugog i 2 iz četvrtog razreda. To su Bugarinović Aleksa II5, Tripković Đorđe IV4 i Filipović Nikola IV4. Nijedan naš učenik nije zauzeo neko od prva tri mesta. Nadamo se da ćemo sledće godine imati više uspeha na ovom takmičenju.
Sa učenicima naše škole na ovo takmičenje su išle i njihove profesorke računarstva i informatike Mirjana Milošević i Anka Misailović.


Autor: Mirjana Milošević


25. april. OBAVEŠTENјE – PRIJAVA ZA POLAGANјE PRIJEMNIH ISPITA
25. april. POZIV ZA UPIS U RAČUNARSKO ODELjENjE
24. april. Izveštaj o poseti SANU
15. april. Republičko takmičenje iz stranih jezika
12. april. DSD ispiti 2018.
28. mart. ELTA ECO Challenge
27. mart. Državno takmičenje iz fizike
18. mart. Okružno takmičenje iz stranih jezika