Pripremna nastava iz matematike za prijemni ispit u računarsko odeljenje Spisak škola koje realizuju prijemni ispit za IT odeljenja Prijava za prijemni ispit za IT odeljenje Odluka o odlaganju početka drugog polugodišta Zašto upisati računarsko odeljenje Raspored pismenih vežbi u I polugodištu školske 2018-19 Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Udžbenici za školsku 2018/19. Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Конкурсна документација за екскурзију у школској 2018-19.години. Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Javna nabavka kupovina struje Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


JUN052019
"Dijalog za budućnost - Mladi!"
kategorija: Aktuelnosti u školi

Prijatelјi dece Srbije i UNICEF, organizovali su 29. maja 2019. godine u svečanoj sali Užičke gimnazije događaj za mlade. U Užičkoj gimnaziji se okupilo ukupno 100 mladih iz Kragujevca, Prijepolјa, Novog Pazara, Bajine Bašte i Užica. Pored profesora, koji su pratili i učestvovali u radioničarskom radu sa učenicima, skupu su prisustvovali i predstavnci lokalnih zajednica, kancelarija za mlade, saveta za mlade, Policijske uprave – Užice i drugih gradskih udruženja i centara koji rade sa mladima. Dijalog za budućnost predvode UNICEF, UNESKO i UNDP timovi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a program su podržala predsedništva ovih zemalјa.
Ispred Grada Užica učesnike skupa pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Nemanja Nešić i predsednik Saveta za mlade Aleksandar Milić. Direktor Užičke gimnazije Vukadin Simović izrazio je zadovolјstvo povodom organicazije događaja i poželeo dobrodošlicu prisutnima. Dobrodošlicu su, ispred Učeničkog parlamenta Užičke gimanzije, poželeli i učenici Petar Mojsilović i Marija Vulović. Rukovoditelјka UNICEF-ovog odseka za mlade Stanislava Vučković zvanično je otvorila skup i uvodnim predavanjem započela rad.
Čitav događaj i dalјi rad učenika koordinisao je Dražen Zacero, predstavnik Prijatelјa dece Srbije i UNICEF-a. Moderatori radionica bili su Ružica Marjanović, Tijana Mitrović i Ivana Bogićević Leko.
Tokom radioničarskog rada obrađene su sledeće teme: 1. Nema participacije bez infomacije; 2. Šta je socijalna kohezija?, 3. Kakav je položaj mladih u regionu i Republici Srbiji prema dostupnim podacima; 4. Primeri učešća mladih i dece u jugozapadnoj Srbiji – na kojim sve nivoima postoji, kakvi se sve oblici organizovanja mladih događaju?; 5. Kakvu Opštinu/Grad hoćemo?; 6. Potencijal koji ne koristimo dovolјno: regionalna saradnja! i 7. Šta bismo poručili za kraj tj. početak! - „Dogovori za život, ne za projekat“.
Na događaju se govorilo o tome kakve su potrebe mladih, kakvo okruženje i društvo mladi žele i kako da se to postigne uz snažnije učešće i jačanje regionalne saradnje. Zaklјučci i predlozi mladih biće dalјe sumirani i u vidu izveštaja predati svima koji su spremni da patricipiraju i realizuju njihove ideje. Očekuje se da gradovi i opštine dalјe preuzmu odgovornost i podrže mlade u njihovim aktivnostima koje su usmerene na razvoj zajednice i regionalne saradnje. Učesnici događaja moći će da konkurišu za male fondove namenjene njihovim akcijama.


Autor: Emilija Stanković, pedagog






05. jul. Dijalog za budućnost
12. jun. eTwinning projekat
31. maj. Javni čas ruskog jezika
29. maj. Walt Whitman 200
29. maj. Poseta Narodnom pozorištu u Beogradu
28. maj. Igor Topalović drugi na Srpskoj hemijskoj olimpijadi
21. maj. Likovna izložba u holu škole
20. maj. Republičko takmičenje iz hemije