Prijavljivanje učenika za prijemni ispit za upis u IT odeljenje Izmena Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/20.godinu Obaveštenje za učenika o učenju na daljinu Odluka o obustavi postupka JN1 Odluka o obustavi JN Prijava za racunarsko odeljenje Pripremna nastava iz matematike za prijemni ispit u računarsko odeljenje Poziv za javnu nabavku II razred Konkursna dokumentacija za ekskurziju II razreda Poziv za javnu nabavku Konkursna dokumentacija za ekskurziju IV razreda Raspored časova za školsku 2019/20 Raspored pismenih vežbi u I polugodištu školske 2019-20 Enjoy the Journey Udžbenici za školsku 2019/20. godinu Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku Učenici prirodno-matematičkog smera školske 19/20 Učenici društveno-jezičkog smera školske 19/20 Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


JUN052019
"Dijalog za budućnost - Mladi!"
kategorija: Aktuelnosti u školi

Prijatelјi dece Srbije i UNICEF, organizovali su 29. maja 2019. godine u svečanoj sali Užičke gimnazije događaj za mlade. U Užičkoj gimnaziji se okupilo ukupno 100 mladih iz Kragujevca, Prijepolјa, Novog Pazara, Bajine Bašte i Užica. Pored profesora, koji su pratili i učestvovali u radioničarskom radu sa učenicima, skupu su prisustvovali i predstavnci lokalnih zajednica, kancelarija za mlade, saveta za mlade, Policijske uprave – Užice i drugih gradskih udruženja i centara koji rade sa mladima. Dijalog za budućnost predvode UNICEF, UNESKO i UNDP timovi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a program su podržala predsedništva ovih zemalјa.
Ispred Grada Užica učesnike skupa pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Nemanja Nešić i predsednik Saveta za mlade Aleksandar Milić. Direktor Užičke gimnazije Vukadin Simović izrazio je zadovolјstvo povodom organicazije događaja i poželeo dobrodošlicu prisutnima. Dobrodošlicu su, ispred Učeničkog parlamenta Užičke gimanzije, poželeli i učenici Petar Mojsilović i Marija Vulović. Rukovoditelјka UNICEF-ovog odseka za mlade Stanislava Vučković zvanično je otvorila skup i uvodnim predavanjem započela rad.
Čitav događaj i dalјi rad učenika koordinisao je Dražen Zacero, predstavnik Prijatelјa dece Srbije i UNICEF-a. Moderatori radionica bili su Ružica Marjanović, Tijana Mitrović i Ivana Bogićević Leko.
Tokom radioničarskog rada obrađene su sledeće teme: 1. Nema participacije bez infomacije; 2. Šta je socijalna kohezija?, 3. Kakav je položaj mladih u regionu i Republici Srbiji prema dostupnim podacima; 4. Primeri učešća mladih i dece u jugozapadnoj Srbiji – na kojim sve nivoima postoji, kakvi se sve oblici organizovanja mladih događaju?; 5. Kakvu Opštinu/Grad hoćemo?; 6. Potencijal koji ne koristimo dovolјno: regionalna saradnja! i 7. Šta bismo poručili za kraj tj. početak! - „Dogovori za život, ne za projekat“.
Na događaju se govorilo o tome kakve su potrebe mladih, kakvo okruženje i društvo mladi žele i kako da se to postigne uz snažnije učešće i jačanje regionalne saradnje. Zaklјučci i predlozi mladih biće dalјe sumirani i u vidu izveštaja predati svima koji su spremni da patricipiraju i realizuju njihove ideje. Očekuje se da gradovi i opštine dalјe preuzmu odgovornost i podrže mlade u njihovim aktivnostima koje su usmerene na razvoj zajednice i regionalne saradnje. Učesnici događaja moći će da konkurišu za male fondove namenjene njihovim akcijama.


Autor: Emilija Stanković, pedagog


31. mart. PRIJAVLjIVANjE UČENIKA ZA POLAGANjE PRIJEMNIH ISPITA
27. mart. Obavestenje o izmeni Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/2020.godinu
26. mart. Upozorenje o mogućoj zloupotrebi onlajn platforme za učenje
24. mart. Svetski dan poezije 2020.
18. mart. Obaveštenje za roditelje i učenike Užičke gimnazije
16. mart. Ugledni čas primenjenih nauka
16. mart. Obaveštenje za učenike o učenju na daljinu
15. mart. Foto konkurs Narodne biblioteke u Užicu