Raspored pismenih vežbi u I polugodištu školske 2019-20 Enjoy the Journey Udžbenici za školsku 2019/20. godinu Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku Učenici prirodno-matematičkog smera školske 19/20 Učenici društveno-jezičkog smera školske 19/20 Pripremna nastava iz matematike za prijemni ispit u računarsko odeljenje Prijava za prijemni ispit za IT odeljenje Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


JUN052019
"Dijalog za budućnost - Mladi!"
kategorija: Aktuelnosti u školi

Prijatelјi dece Srbije i UNICEF, organizovali su 29. maja 2019. godine u svečanoj sali Užičke gimnazije događaj za mlade. U Užičkoj gimnaziji se okupilo ukupno 100 mladih iz Kragujevca, Prijepolјa, Novog Pazara, Bajine Bašte i Užica. Pored profesora, koji su pratili i učestvovali u radioničarskom radu sa učenicima, skupu su prisustvovali i predstavnci lokalnih zajednica, kancelarija za mlade, saveta za mlade, Policijske uprave – Užice i drugih gradskih udruženja i centara koji rade sa mladima. Dijalog za budućnost predvode UNICEF, UNESKO i UNDP timovi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a program su podržala predsedništva ovih zemalјa.
Ispred Grada Užica učesnike skupa pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Nemanja Nešić i predsednik Saveta za mlade Aleksandar Milić. Direktor Užičke gimnazije Vukadin Simović izrazio je zadovolјstvo povodom organicazije događaja i poželeo dobrodošlicu prisutnima. Dobrodošlicu su, ispred Učeničkog parlamenta Užičke gimanzije, poželeli i učenici Petar Mojsilović i Marija Vulović. Rukovoditelјka UNICEF-ovog odseka za mlade Stanislava Vučković zvanično je otvorila skup i uvodnim predavanjem započela rad.
Čitav događaj i dalјi rad učenika koordinisao je Dražen Zacero, predstavnik Prijatelјa dece Srbije i UNICEF-a. Moderatori radionica bili su Ružica Marjanović, Tijana Mitrović i Ivana Bogićević Leko.
Tokom radioničarskog rada obrađene su sledeće teme: 1. Nema participacije bez infomacije; 2. Šta je socijalna kohezija?, 3. Kakav je položaj mladih u regionu i Republici Srbiji prema dostupnim podacima; 4. Primeri učešća mladih i dece u jugozapadnoj Srbiji – na kojim sve nivoima postoji, kakvi se sve oblici organizovanja mladih događaju?; 5. Kakvu Opštinu/Grad hoćemo?; 6. Potencijal koji ne koristimo dovolјno: regionalna saradnja! i 7. Šta bismo poručili za kraj tj. početak! - „Dogovori za život, ne za projekat“.
Na događaju se govorilo o tome kakve su potrebe mladih, kakvo okruženje i društvo mladi žele i kako da se to postigne uz snažnije učešće i jačanje regionalne saradnje. Zaklјučci i predlozi mladih biće dalјe sumirani i u vidu izveštaja predati svima koji su spremni da patricipiraju i realizuju njihove ideje. Očekuje se da gradovi i opštine dalјe preuzmu odgovornost i podrže mlade u njihovim aktivnostima koje su usmerene na razvoj zajednice i regionalne saradnje. Učesnici događaja moći će da konkurišu za male fondove namenjene njihovim akcijama.


Autor: Emilija Stanković, pedagog


06. oktobar. Istraživanje gimnazijalaca o vodi
28. septembar. Evropski dan jezika 2019.
26. septembar. FLEX radionice
17. septembar. eTwinning nacionalne oznake kvaliteta
30. avgust. Početak nove školske godine
05. jul. Dijalog za budućnost
12. jun. eTwinning projekat
31. maj. Javni čas ruskog jezika