Raspored časova za školsku 2019/20 Raspored pismenih vežbi u I polugodištu školske 2019-20 Enjoy the Journey Udžbenici za školsku 2019/20. godinu Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku Učenici prirodno-matematičkog smera školske 19/20 Učenici društveno-jezičkog smera školske 19/20 Pripremna nastava iz matematike za prijemni ispit u računarsko odeljenje Prijava za prijemni ispit za IT odeljenje Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


SEP282019
Evropski dan jezika 2019.
kategorija: Aktuelnosti u školi

26. septembar - Evropski dan jezika, obeležen je ove godine dvema aktivnostima. Prva je bila tzv. 'poezija na kamenu' u okviru koje su učenici drugog i trećeg razreda oslikali kamenčiće i na njima ispisali stihove svojih omiljenih autora na pet jezika: srpskom, engleskom, nemačkom, španskom i francuskom. Na kamenju su se našli i stihovi Volta Vitmana, Lorke, Žaka Prevera, Hajnriha Hajnea, Čarlsa Bukovskog, Roberta Frosta, ali i Desanke Maksimović, Jovana Dučića, Vaska Pope itd.
Druga aktivnost je bila Word Tree - poster sa najlepšim rečima na svim jezicima koje učenici znaju. Na ovom neobičnom drvetu našle su se reči na italijanskom, norveškom, mađarskom, rumunskom, korejskom, turskom i mnogim drugim svetskim jezicima.

Autor: Stručno veće za strane jezike


27. decembar. Nemačko veče
25. decembar. Pohvala profesorima matematike Užičke gimnazije
14. decembar. SCHOOL = ?EMOJI + 180
14. decembar. Regionalni Dijalog za budućnost u Sarajevu
12. decembar. Elektroliza vode
05. decembar. Regionalni Dijalog za budućnost u Beogradu
01. decembar. eTwinning projekat 'European Day of Languages'
30. novembar. Best in English