Prijavljivanje učenika za prijemni ispit za upis u IT odeljenje Izmena Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/20.godinu Obaveštenje za učenika o učenju na daljinu Odluka o obustavi postupka JN1 Odluka o obustavi JN Prijava za racunarsko odeljenje Pripremna nastava iz matematike za prijemni ispit u računarsko odeljenje Poziv za javnu nabavku II razred Konkursna dokumentacija za ekskurziju II razreda Poziv za javnu nabavku Konkursna dokumentacija za ekskurziju IV razreda Raspored časova za školsku 2019/20 Raspored pismenih vežbi u I polugodištu školske 2019-20 Enjoy the Journey Udžbenici za školsku 2019/20. godinu Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku Učenici prirodno-matematičkog smera školske 19/20 Učenici društveno-jezičkog smera školske 19/20 Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


OKT152019
Sednica učeničkih parlamenata
kategorija: Gostovanja učenika

Tokom oktobra, u okviru Dečije nedelje tradicionalno se organizuje Sednica učeničkih parlamenata. Ove godine, tema sednice bila je Deca i mediji - moje pravo na informisanje. Sednica učeničkih parlamenata, pod nazivom Deca i mediji - moje pravo na informisanje okupila je preko 50 srednjoškolaca iz cele Srbije. Sednicom je rukovodila Anastasija Ignjatović.
Među našim učenicima bili su predsednica Učeničkog parlamenta Užičke gimnazije Milica Jablanović, kao i učenici četvrtog razreda Mihailo Todorović, Luka Novaković i Petar Mojsilović.
U uvodnom delu sednice, učenicima su se obratili Prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Ana Marija Viček, državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Stanislava Vučković, konsultant za socijalno uključivanje i rani razvoj iz UNICEF-a, Maja Zarić, koordinatorka projekata u Ministarstvu kulture i informisanja, Iva Eraković, izvršna direktorka Prijatelja dece Srbije i psiholog i autor Pravilnika protiv zloupotrebe dece u medijske svrhe, Prvoslav S. Plavšić.
Nakon uvodničara, usledila je panel diskusija na kojoj su srednjoškolci, predstavnici školskih parlamenata preneli svoja iskustva i predloge za unapređivanje legislative i prakse, te situacije i pozicije dece u medijima. Deca su se posebno osvrnula na negativnu sliku dece i mladih u medijima, nedostatak sadržaja za decu u medijima i nepostojanja prave slike deteta - realnog deteta. Smatraju da mediji izveštavaju senzacionalistički, te napominju da je isuviše dece obuhvaćeno na stranama crne hronike.
Pune preporuke sa skupa biće objavljene tokom trajanja Dečije nedelje, a izveštaj malog kvalitativnog istraživanja o deci u medijima, do kraja novembra 2019. godine.


Autor: Petar Mojsilović, učenik


31. mart. PRIJAVLjIVANjE UČENIKA ZA POLAGANjE PRIJEMNIH ISPITA
27. mart. Obavestenje o izmeni Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/2020.godinu
26. mart. Upozorenje o mogućoj zloupotrebi onlajn platforme za učenje
24. mart. Svetski dan poezije 2020.
18. mart. Obaveštenje za roditelje i učenike Užičke gimnazije
16. mart. Obaveštenje za učenike o učenju na daljinu
16. mart. Ugledni čas primenjenih nauka
15. mart. Foto konkurs Narodne biblioteke u Užicu