Izmena Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/20.godinu Obaveštenje za učenika o učenju na daljinu Odluka o obustavi postupka JN1 Odluka o obustavi JN Prijava za racunarsko odeljenje Pripremna nastava iz matematike za prijemni ispit u računarsko odeljenje Poziv za javnu nabavku II razred Konkursna dokumentacija za ekskurziju II razreda Poziv za javnu nabavku Konkursna dokumentacija za ekskurziju IV razreda Raspored časova za školsku 2019/20 Raspored pismenih vežbi u I polugodištu školske 2019-20 Enjoy the Journey Udžbenici za školsku 2019/20. godinu Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku Učenici prirodno-matematičkog smera školske 19/20 Učenici društveno-jezičkog smera školske 19/20 Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


FEB012020
eTwinning projekat 'Language: Mission Possible'
kategorija: Aktuelnosti u školi

U okviru eTwinning projekta ' Language: Mission Possible', koji traje tokom cele školske godine i čiji je cilj da se kroz različite aktivnosti obeleži Evropski dan jezika i promoviše učenje stranih jezika, učestvuje odeljenje II2 u saradnji sa školama iz Italije, Španije, Ukrajine, Grčke, Hrvatske i Srbije. Tokom prvog polugodišta Anja Vukomanović II2 prevela je 'Manifest nenasilne komunikacije' sa engleskog na srpski jezik. Učenici su obeležili 13. novembar - Svetski dan dobrote razmenom poruka zahvalnosti i posterom kojim su prikazali dobra dela koja su učinili tog dana. Sa partnerskim školama iz Italije i Hrvatske razmenjene su novogodišnje čestitke. Organizovan je onlajn susret sa svim školama učesnicama projekta preko eTwinning platforme16. decembra 2019. Predavanjem na temu zaštite od digitalnog nasilja, koje je pripremila Valentina Grbić II2 i i igrom The Happy Onlife, 31. januara 2020. obeležen je Dan bezbednog interneta – 11. februar. Tokom cele školske godine, učenici ispunjavaju izazove iz The Secret Agent’s Handbook of Language Challenges, priručnika koji je objavio Savet Evrope https://edl.ecml.at/Activities/Languagechallenge/tabid/3207/langua GB/Default.aspx
i tako proveravaju poznavanje svog i drugih stranih jezika. Do sada ih je realizovano ukupno 29, a cilj je da se ispuni svih pedeset. Materijal koji ilustruje sve projektne aktivnosti može da se pogleda na https://twinspace.etwinning.net/92638/home.

Autor: Svetlana Gavrilović


27. mart. Obavestenje o izmeni Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/2020.godinu
26. mart. Upozorenje o mogućoj zloupotrebi onlajn platforme za učenje
24. mart. Svetski dan poezije 2020.
18. mart. Obaveštenje za roditelje i učenike Užičke gimnazije
16. mart. Ugledni čas primenjenih nauka
16. mart. Obaveštenje za učenike o učenju na daljinu
15. mart. Foto konkurs Narodne biblioteke u Užicu
05. mart. Carpe diem