OBAVEŠTENJE O POČETKU NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU Raspored za profesore I i III razreda Raspored za profesore II i IV razreda Raspored pismenih vežbi u I polugodištu školske 2020-21 Pravilna upotreba zaštitnih maski (LINK) Preporuke za prevenciju COVID19 Preporuke za decu - COVID19 Simptomi COVID19 Kontakti instituta, zavoda za javno zdravlje,škole Udžbenici koji se koriste u Užičkoj gimnaziji I1 I2 I3 I4 I5 I6 I7 Ir Is Anketa - izbor modela nastave Uputstvo o merama zaštite Stručno uputstvo za organizovanje nastave Prijava za upis učenika u srednju školu Izborni paketi za prvi razred Primeri dozvoljenih kalkulatora za prijemni ispit Potvrda o ostvarenim sportskim rezultatima Sportsko odeljenje u Užičkoj gimnaziji Izmena Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/20.godinu Obaveštenje za učenika o učenju na daljinu Poziv za javnu nabavku II razred Konkursna dokumentacija za ekskurziju II razreda Poziv za javnu nabavku Konkursna dokumentacija za ekskurziju IV razreda Enjoy the Journey Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku Učenici prirodno-matematičkog smera školske 19/20 Učenici društveno-jezičkog smera školske 19/20 Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Latinski rečnik Besplatna ONLINE pripremna nastava iz matematike i programiranja Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU Prva strana e-izdanja "Gimnazijalca"


DEC022020
Priča za medije o privatnom muzeju, zbirci ili kolekciji
kategorija: Aktuelnosti u školi

U proteklih 8 godina moja sestra Aleksandra trenirala je atletiku. Za to vreme, osvojila je 115 medalja i 16 trofeja. Rezultati njenog uspeha u atletskoj karijeri krase police u našoj porodičnoj kući u Užicu.
Svoj put započela je u atletskom klubu “Užice”, gde je i osvojila najveći deo nagrada. Prvi trofej osvojila je na trci u Beogradu. To je trofej simpatičnog oblika – oblika vrapca. Najveći trofej njene kolekcije jeste osvojen u trci u Danilovgradu, a trofej iz trke u Prnjavoru ima poseban značaj kako za nju, tako i za nas. Tada se, sa svojih 12 godina trkala sa devojkama od kojih je jedna imala preko 20 godina. Pored toga, desila se nezgoda u toku trke, jer je ulica po kojoj je trčala bila veoma strma i neravna. Takođe, bila je i mokra što je rezultiralo time da se pokliza i padne. Naravno da odustajanje nije bilo opcija, tako da nije dozvolila da joj to skrene misli sa cilja. Mnogo rada, truda i napora se isplatilo i Aleksandra je osvojila prvo mesto.
Jedna od posebnih medalja jeste ona koju je osvojila u Ribarskoj banji. Tada je svojom pobedom postala prvakinja Srbije u brdsko-planinskom trčanju i dala svoj prvi intervju. Veoma važne medalje su i one sa trka iz Sremske Mitrovice i Beograda gde je postavila nove državne rekorde. Kasnije je svoj put nastavila u atletskom klubu “Mladost” gde je nastavila sa osvajanjem medalja.
Nakon dugih 8 godina odlučila je da atletiku ostavi po strani i da se posveti nekim drugim stvarima, što ne znači da se njoj nekad u budućnosti neće vratiti.

Domaći zadatak iz likovne kulture na temu Naručioci i dela - muzeji,zbirke,kolekcije-nastavnik B.Spalović


Autor: Tijana Jovanović III1


16. januar. Iskazivanje zainteresovanosti za vakcionisanje protiv COVID-19
14. januar. OBAVEŠTENJE O POČETKU NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU
21. decembar. 250 godina od rođenja Betovena
20. decembar. Poetry for a Sustainable Future eTwinning projekat
11. decembar. Nemački filmovi u GKC-u
28. novembar. 185 godina od rodjenja Marka Tvena
23. novembar. Stogodišnjica rođenja Paula Celana
23. novembar. Rezultati DSD ispita