Prijava za polaganje prijemnog ispita za specijalizovana odeljenja (računarsko, sportsko...) Potvrda o ostvarenim sportskim rezultatima Individualno praćenje postignuća učenika Gimnazijska jezička razglednica Raspored za profesore II i IV razreda Raspored profesora I i III razreda Raspored zvonjenja Učenici prvog razreda društveno-jezičkog smera 21/22.g. Pravilna upotreba zaštitnih maski (LINK) Preporuke za prevenciju COVID19 Preporuke za decu - COVID19 Simptomi COVID19 Kontakti instituta, zavoda za javno zdravlje,škole Uputstvo o merama zaštite Prijava za upis učenika u srednju školu Izborni paketi za prvi razred Primeri dozvoljenih kalkulatora za prijemni ispit Sportsko odeljenje u Užičkoj gimnaziji Obaveštenje za učenika o učenju na daljinu Enjoy the Journey Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Latinski rečnik Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU


JUN222021
Poetry for a Sustainable Future eTwinning projekat
kategorija: Aktuelnosti u školi

U okviru aktivnosti tokom drugog polugodišta 2020/2021. godine, učesnici eTwinning projekta ’Poetry for a Sustainable Future’ održali su onlajn sastanak 16. februara kako bi se dogovorili o načinima obeležavanja 21. marta – Svetskog dana poezije. Ovaj dan obeležen je objavljivanjem elektronske knjige sa izborom pesama naših učenika napisanih u okviru projekta u periodu od septembra 2020. do marta 2021. U zbirci su autori pesama ujedno i ilustrovali svoje radove https://read.bookcreator.com/HRD3hofPolOb79xZk6DWaAPnLEK2/laHUiAjwRdCoGBscY9PW0A . 19. marta, Anastasija Prodanović III1, Uroš Šestović III1 i Aleksandra Milojković III1 učestvovali su i u onlajn pop-up poetskom događaju tokom koga su pesnici, nastavnici i učenici čitali svoju poeziju na Facebook stranici projekta i govorili o važnosti poezije uopšte https://www.facebook.com/groups/2883723995187062. poetskim i likovnim radovima obeležen je i 8. jun – Svetski dan okeana, što se može pogledati na https://worldoceanday.org/event/world-ocean-day-youth-voices-2021/. Zajedno sa učenicima iz gimnazije u Treleborgu, Švedska i Kjaravale Čentraleu, Italija, priređena je zbirka haiku pesama koja prikazuje biodiverzitet tri partnerska grada https://padlet.com/magl77001/hnbxjpshc5ner7d6. na kraju ovogodišnjih aktivnosti, pripremljeni su posteri sa najuspešnijim učeničkim radovima i postavljeni u školi i gradu. Izveštaj o projektu objavljen je i na projektnom blogu https://en.sustainablepoetry.se/uzicka-gimnazija-serbia-2/.
Iako su radili u veoma teškim uslovima, gimnazijalci – učesnici ovog međunarodnog projekta već se raduju nastavku saradnje sa školama širom Evrope u narednoj školskoj godini.


Autor: Svetlana Gavrilović


25. jul. Pestalozzi 2022.
05. jul. Rezultati DSD ispita
24. jun. Obeležavanje Dana Republike Italije
21. jun. Gimnazijalci u operi
06. jun. DELF ispiti
01. jun. Izložba
31. maj. eTwinning projekti - završne aktivnosti
25. maj. Konačni rezultati prijemnog ispit za Odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku