Povratak u klupe

Posle produženog vikenda zbog proslave Dana državnosti, učenici osnovnih i srednjih škola sutra se vraćaju u klupe. Časovi su od ponedeljka, a prvi sledeći mini - raspust zakazan je za Vaskršnje praznike i trajaće od 9. do 13. aprila. Štrajk prosvetara se nastavlja, pa su časovi i dalje 30 minuta.
Dan rada - uvek neradan, prvi maj, koji ove godine pada u petak poslednji je slobodan dan pre kraja školske godine 19. juna (29. maja za maturante). Zagrevanje stolice i družba sa knjigom - jedina učenička služba!

„Pao je i četrnaesti kilometar, ali nikad neće pasti Kadinjača.”

Ovo je čuvena rečenica koja je odjekivala tog 29. novembra 1941. godine. Bitka za Kadinjaču odigrala se 24. novembra 1941. godine. Bila je to borba nekoliko stotina partizana protiv oko tri hiljade naoružanih nemačkih vojnika koji su branili jedinu oslobođenu teritoriju na tlu okupirane Evrope. U ovoj odbrambenoj akciji izginuli su svi borci Radničkog bataljona, štiteći odstupnicu Vrhovnom štabu koji se povlačio iz Užica ka Sandžaku.

U utorak, 29. novembra 2022. ...(opširnije)

 
Literarni konkurs

Učenica Ana Nikolić III6 pobedila je na literarnom konkursu koji je organizovao Zavod za javno zdravlje Užice. Ovogodišnja tema konkursa bila je „Voli i poštuj život koji ti je dat”. Organizatori su bili podstaknuti skorašnjim nesrećama u našem gradu i hteli su da ovim konkursom podignu svest mladih o tome da treba da brinu kako o svojoj sigurnosti, tako i sigurnosti ljudi iz svog okruženja. Pobednica konkursa za osnovne škole ...(opširnije)