Otvaranje festivala „Na pola puta”

U nedelju, 23. aprila počeo je 18. po redu festival „Na pola puta”.
Festival je svečano otvoren govorom Biljane Grujičić, direktorke Užičke gimnazije, a zatim je profesorka Ružica Marjanović najavila šta nas sve očekuje narednih dana u toku festivala. Prisutnima se obratila i gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, koja je istakla da je punoletstvo ovog festivala bitno za naš grad, koji je izabran za prestonicu kulture Srbije 2024. godine. Po otvaranju festivala, publika je mogla da uživa u predstavi „Devojčice”, Reflektor teatra, koja je počela u 19.30 časova.

Pripreme za novogodišnje praznike


Ove godine, jelku u svečanoj sali ukrasile su učenice III3 Sara Brković, Iva Drašković, Marina Knežević uz pomoć učenice Lavinije Spatole koja je kod nas došla iz Palerma, kao učesnik programa razmene srednjoškolaca u organizaciji udruženja Interкultura.
...(opširnije)

 
Marvel quiz

30. novembra 2023., u školskom amfiteatru je održan tradicionalni kviz na engleskom jeziku pod nazivom 'Marvel Quiz', koga su ove godine u potpunosti osmislile, pripremile i vodile učenice III6, Divna Ćitić, Una Milivojević i Sanja Radojičić uz tehničku podršku Katarine Radovanović IIIr i Emilije Sredojević IIIr. Kroz devet dinamičnih i uzbudljivih igara, učesnici kviza - njih šezdeset u dvadeset ekipa, pokazali su koliko dobro poznaju superheroje i super zloće Marvelovog ...(opširnije)