Crveni krst

U Čačku se 10. juna održalo međuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja. Crveni krst Užica je osvojio dva prva mesta u kategoriji omladine i RPPSO i jedno treće mesto u kategoriji podmlatka i time se plasirao na državno takmičenje.
Učenice naše škole Sofija Gogić, Dunja Špijunović, Mina Ćitić, Dunja Krnjević učestvovale su u takmičenju prve pomoći u kategoriji omladine i osvojile prvo mesto, dok su Lena Špijunović i Vanja Jovanović osvojile prvo mesto u kategoriji RPPSO.
Bravo!

Bitka na Kadinjači

U okviru Spomen-kompleksa Kadinjača, danas je održana ceremonija kojom je obeležena 82. godišnjica Bitke na Kadinjači. Po tradiciji, naši učenici su bili prisutni kako bi odali poštu poginulim borcima u bici na Kadinjači nakon koje je, 29. novembra 1941. godine, prestala da postoji Užička republika. ...(opširnije)

 
Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)