Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” koji su predstavili knjigu na veoma drugačiji način – dramatizacijom delova knjige.
Primerke knjige možete naći u našoj biblioteci. ...(opširnije)

Best in English 2023

Danas je 60 učenika Užičke gimnazije svih razreda učestvovalo na međunarodnom onlajn takmičenju iz engleskog jezika pod nazivom 'Best in English', koje jedanaesti put organizuje agencija Czech-Us iz Češke Republike uz podršku češkog Ministarstva prosvete. ...(opširnije)

 
Noć istraživača

Danas se u našoj školi održalo veoma interesantno predavanje koje dolazi pravo sa Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo o dva projekta koja mogu da promene svet!
Upoznavanje sa projektom „Eco Plastic” pružila nam je dr Jelena Lazić. Mešovitu plastiku moguće je iseckati i smrviti na monomerne jedinice koje su upravo hrana za bakterije. Skupovi bakterija kao proizvod prave bioplastiku koja je neškodljiva za našu sredinu. Ideja projekta je da ...(opširnije)