Otvaranje festivala „Na pola puta”

U nedelju, 23. aprila počeo je 18. po redu festival „Na pola puta”.
Festival je svečano otvoren govorom Biljane Grujičić, direktorke Užičke gimnazije, a zatim je profesorka Ružica Marjanović najavila šta nas sve očekuje narednih dana u toku festivala. Prisutnima se obratila i gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, koja je istakla da je punoletstvo ovog festivala bitno za naš grad, koji je izabran za prestonicu kulture Srbije 2024. godine. Po otvaranju festivala, publika je mogla da uživa u predstavi „Devojčice”, Reflektor teatra, koja je počela u 19.30 časova.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)