Prijava za polaganje prijemnog ispita za specijalizovana odeljenja (računarsko, sportsko...) Potvrda o ostvarenim sportskim rezultatima Individualno praćenje postignuća učenika Gimnazijska jezička razglednica Raspored za profesore II i IV razreda Raspored profesora I i III razreda Raspored zvonjenja Učenici prvog razreda društveno-jezičkog smera 21/22.g. Pravilna upotreba zaštitnih maski (LINK) Preporuke za prevenciju COVID19 Preporuke za decu - COVID19 Simptomi COVID19 Kontakti instituta, zavoda za javno zdravlje,škole Uputstvo o merama zaštite Prijava za upis učenika u srednju školu Izborni paketi za prvi razred Primeri dozvoljenih kalkulatora za prijemni ispit Sportsko odeljenje u Užičkoj gimnaziji Obaveštenje za učenika o učenju na daljinu Enjoy the Journey Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Latinski rečnik Raspored zvonjenja Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU


JAN032022
eTwinning projekti
kategorija: Aktuelnosti u školi

Škola je ove godine nastavila učešće u međunarodnom eTwinning projektu 'Poetry for a Sustainable Future', kojim se promoviše održivi razvoj kroz kreativno pisanje, a uključila se i u projekat 'What Do You Know about European Languages?', čiji su ciljevi upoznavanje sa evropskim jezičkim diverzitetom i razvijanje interkulturalnosti i digitalnih i jezičkih kompetencija. U projektima učestvuje tridesetak učenika četvrtog razreda.
U okviru prvog projekta, u septembru 2021. učenici su se preko platforme Padlet https://padlet.com/magl77001/wmqm80izux12wftn?fbclid=IwAR2qt-FM-PEhnvEeJGT9D91ykVmiGdnVKx6aEote9p25k1O65bpeGp5r1kw upoznali sa vršnjacima iz Treleborga u Švedskoj i razmenili lepe želje, a zatim nastavili da preko iste platforme objavljuju svoje radove, čitaju ih i komentarišu. Lena Milanović IV1 je, za potrebe projekta, snimila kratak video o školi. Učenici su se oprobali u pisanju tzv. 'black-out poetry', a pisali su i novogodišnje stihove inspirisani pesmom Alfreda Tenisona 'In Memoriam'. Na adrese škola u Švedskoj i Italiji, našim najvažnijim partnerima u projektu, otišle su i novogodišnje čestitke.Glavne aktivnosti biće realizovane u drugom polugodištu.
U okviru drugog projekta, razmenjene su razglednice sa kratkim tekstovima na maternjem i engleskom jeziku. Anica Gligorijević IV1 је napravila kratak video sa pozdravom na srpskom jeziku, a Nikolina Milić IV2 је uradila film o Srbiji. Mina Čušin IV1 pripremila je crtež za zajednički kalendar svih učesnika projekta kojim je predstavljen Božić, a Anastasija Prodanović IV1 i Bogdan Radovanović IV7 uradili su predloge za logo projekta. Odeljenje IV1 snimilo je video sa pozdravom Evropi na srpskom jeziku, a učenice IV4 Sara Vučković i Jana Marinović napravile su video snimak u kome pevaju jednu poznatu pesmu na našem jeziku. Najvažnije aktivnosti će, takođe, biti realizovane u drugom polugodištu.

Lena, Anastasija, Kristina, Nikolina, Katarina & Djurdjina IV1: Ring Out All the Heartache

Ring out all the burning ache
That torments your heart
Ring in a new day’s wake
And be prepared for a fresh start.

Ring out all the loneliness
That builds up in your soul
Make way for new friends
And sing in love to them all.

Ring out all the loss
And all the pain that you’ve gone through
Ring in adventures that you come across
And hopes for something new.

Mina & Anja IV4:: Ring Out the Sad Days

Ring out the sad days
Ring in less stress

Ring out the pandemic and disease
Ring in happy memories
Ring in the simple pleasures
Ring in the sunny summer, please

Ring out toxic people
Ring in good food, good people!

Ring in health and kindness
Ring out death and darkness

Make this year better,
Much better than the last
Ring out what is bitter,
Leave everything bad in the past!


Autor: Svetlana Gavrilović


25. jul. Pestalozzi 2022.
05. jul. Rezultati DSD ispita
24. jun. Obeležavanje Dana Republike Italije
21. jun. Gimnazijalci u operi
06. jun. DELF ispiti
01. jun. Izložba
31. maj. eTwinning projekti - završne aktivnosti
25. maj. Konačni rezultati prijemnog ispit za Odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku