Raspored zvonjenja Raspored izdavanja sportske sale Osiguranje - predugovorna informacija Zahtev za naknadu štete - nezgoda Osiguranje - tabela invaliditeta Posebni uslovi za osiguranje učenika Opšti uslovi za osiguranje lica Individualno praćenje postignuća učenika Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU


MAR282023
Upis 2023: Pripreme iz matematike za Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku
kategorija: Upis

Naredni čas priprema će biti održan u SUBOTU 1. aprila od 9h do 11h u kabinetu broj 12 na prvom spratu.

Užička gimnazija svake godine upisuje jedno odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku od 20 učenika. Za upis u ovo odeljenje učenici polažu prijemni ispit iz matematike koji će se za školsku 2023/24. održati u subotu 20.5.2023, a prijava za taj prijemni ispit se obavlja 21. ili 24. aprila neposredno u našoj školi. Zadaci na ovom ispitu sadrže zadatke srednjeg i naprednog nivoa. Da bi se položio ispit, neophodno je osvojiti najmanje 120 od 240 bodova. Krajem juna učenici polažu završni ispit za osnovnu školu, kao i svi osmaci. Na kraju se sabiraju bodovi sa prijemnog ispita iz matematike sa bodovima završnog ispita i na osnovu ukupnog broja bodova učenici se sortiraju u opadajuću listu. Prvih dvadeset učenika se upisuje u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

U Užičkoj gimnaziji se tradicionalno održava besplatna pripremna nastava iz matematike, za upis nove generacije učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Priprema počinje 25. februara 2023. godine u terminu od 9h do 11h. Nastavu će realizovati profesori matematike iz Užičke gimnazije. Rad u školi će biti praćen i radom u Google Učionici kako bi profesori pružili svu neophodnu pomoć polaznicima u cilju što bolje pripreme budućih gimnazijalaca.

Osmaci, ako ste talentovani za matematiku i zanima vas rad na računarima, programiranje i grafički dizajn, dodjite da se družimo na pripremi, bez obzira da li se kasnije odlučite da upišete računarski smer ili neki drugi.

Osim ovih časova, učenici osmih razreda mogu pohađati i besplatnu onlajn pripremnu nastavu u organizaciji Fondacije „Centar za mlade talente“. Prijave se realizuju preko sajta: http://www.cmt.edu.rs

Nastavni plan i program:
Četvorogodišnji nastavni program obuhvata sledeće stručne predmete: programiranje (I, II i III razred), primena računara (I, II i III razred), baze podataka (III i IV razred), računarski sistemi (I razred), operativni sistemi i računarske mreže (II razred) objektno orijentisano programiranje (III razred), veb programiranje (IV razred) i programske paradigme (IV razred).
Opšteobrazovni predmeti: srpski jezik i književnost (I, II, III i IV razred), engleski jezik (I, II, III i IV razred),istorija (I i II razred), geografija (I i II razred), muzička kultura (I razred), fizika (I, II, III i IV razred), hemija (I i II razred), fizičko i zdravstveno vaspitanje (I, II, III i IV razred), matematika (I, II, III i IV razred), diskretna matematika (III razred), biologija (III i IV razred), psihologija (II razred), likovna kultura (III razred), sociologija (IV razred), filozofija (IV razred).


Više informacija o ovom smeru možete dobiti na sajtu "Računarac" koji uređejuju učenici trećeg razreda naše škole baš ovog smera, kao i na broj telefona 065/555-22-15 ili imejl: gimnazijauzice@gmail.com


Autor: Stručno veće za matematiku i računarstvo i informatiku


31. mart. Prijava za polaganje prijemnog ispita za smer učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku
22. mart. 21. mart - Svetski dan poezije
21. mart. DSD ispiti
17. mart. Sećanje na pogrom na Kosovu 17. marta 2004.
10. mart. Konkurs Geteovog instituta
10. mart. DSD ispiti 2023.
08. mart. Užička gimnazija: Zamenom uloga đaci čestitali 8. mart svim zaposlenim ženama u školi
05. mart. Sekcija za italijanski jezik


 

Upis 2023/2024.Emisija "U centru pažnje"
TV5 UžiceNacionalna platforma
"Čuvam te"
za prevenciju nasiljaSajt učenika
računarskog smera"Gimnazijalac" se vratio
u grad