Užbenici koji će se koristiti u nastavi u 2023/2024. godini Prijava za prijemni ispit u specijalizovanom odeljenju Potvrda o ostvarenim sportskim rezultatima za upis u sportsko odeljenje Raspored zvonjenja Raspored izdavanja sportske sale Osiguranje - predugovorna informacija Zahtev za naknadu štete - nezgoda Osiguranje - tabela invaliditeta Posebni uslovi za osiguranje učenika Opšti uslovi za osiguranje lica Individualno praćenje postignuća učenika Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU


NOV072023
Fond "Života Vranić"
kategorija:

Aktuelni film "Čuvari formule" ponovo je vratio u žižu interesovanja javnosti događaj iz Vinče iz 1958. godine kao i priču o Životi Vraniću, studentu i saradniku Instituta za nuklearnu energiju u Vinči, koji je tragično nastradao u tom događaju.

Šestoro saradnika Instituta za nuklearnu energiju u Vinči ozračeno je te 1958. godine. Života je umro na klinici u Parizu, ali je njegovih petoro kolega, zahvaljujući transplantaciji koštane srži, spaseno. Tokom 60-tih godina prošlog veka, u Užičkoj gimnaziji, čiji je đak bio i Života, formiran je fond koji čuva sećanje na tog izuzetnog mladića, čije se ime i sudbina u zvaničnim izveštajima o akcidentu decenijama izbegavalo. Novac iz Fonda se dodeljivao najboljim učenicima Užičke gimnazije.

Nakon inflacije 90-tih godina, sva sredstva u Fondu su bila obezvređena, a opstanak fonda je bio upitan. Ipak, 2012. godine Užička gimnazija obnavlja Fond, a prva sredstva priložili su „Impol Seval”, „Službeni glasnik” i Poslovni klub zapadne Srbije. Prvu nagradu iz obnovljenog Fonda "Života Vranić" najbojem gimnazijalcu Užičke gimnazije u oblasti fizike, uručio je Životin najbolji prijatelj, kolega, i prvi čovek u istoriji medicine kome je transplantirana koštana srž - Radojko Maksić.

U znak poštovanja i sećanja na mladog naučnika, iz Fonda "Života Vranić" svake godine nagrađujemo našeg najboljeg maturanta koji se tokom 4 godine školovanja istakao uspesima u oblasti fizike.Autor:


01. decembar. Marvel quiz
22. novembar. Najava aktivnosti
16. novembar. Best in English 2023
13. novembar. Dan pobede u Prvom svetskom ratu
01. novembar. Impresionizam - ugledni čas iz Likovne kulture
26. oktobar. Maturantska ekskurzija
18. oktobar. Odgovor na krizne situacije
17. oktobar. 50 godina od smrti Ingeborg Bahman


 

Upis bivših maturanata
na fakulteteIzložba radova maturanataEvropski dan jezikaEmisija "Tačke gledišta"Emisija "U centru pažnje"
TV5 UžiceNacionalna platforma
"Čuvam te"
za prevenciju nasilja