Књижевна Олимпијада

  5. фебруар 2024.

Књижевна Олимпијада - општинско такмичење одржано je у суботу 3. фебруара2024. године, а наши ученици остварили следеће резултате:

Прво место: 

Марија Пантић IV1, ментор Милена Стричић

Сања Тодорић III5, ментор Љиљана Смиљанић

Друго место:

Ана Васиљевић I1, ментор Љиљана Смиљанић

Вељко Маринковић I4, ментор Ружица Марјановић

Марија Гаговић II5, метнор Ирина Гудурућ

Јована Радојичић III5, метнор Љиљана Смиљанић

Треће место:

Владимир Димитријевић I4, ментор Ружица Марјановић

Исидора Тотовић II5, ментор Ирина Гудурић

АНДРИЈА ТОШИЋ, УЧЕНИК IIС ОДЕЉЕЊА УЖИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ, ПРЕДСТАВЉАО СРБИЈУ НА ОИ МЛАДИХ

  1. фебруар 2024.

Ученик Ужичке гимназије, Андрија Тошић из одељења IIс, такмичио се на Зимским олимпијским играма младих у Јужној Кореји у две трке. Репрезентативац је Србије и у Гангвону је освојио 60. место у трци на 7,5км у дисциплини класика са 4:36 минута заостатка за победником, док је претходно у спринту освојио 61. место. Носио је заставу Србије на свечаном затварању Игара. После великог признања и прилике да се такмичи са најбољима у свом узрасту на свету, наш Андрија Тошић ће учествовати и на Светском првенству за млађе од 23 године у Планици од 5. до 11. фебруара.

државно првенству у нордијском скијању

  29. јануар 2024.

На државном првенству у нордијском скијању, одржаном на Златибору, наша ученица Андреа Марковић IV3 освојила је 3. место.

најбољи кадет града ужица

  26. децембар 2023.

Ученик одељења IIр Матеја Трипковић, награђен је за изванредне резултате које је постигао у стрељаштву од стране Спортског савеза Ужица као најбољи млади спортиста кадет града Ужица за 2023. годину.

гигадабар

  22. децембар 2023.

Ученик Iр Милан Радивојевић захваљујући пласману на претходним нивоима учествовао на републичком такмичењу "Дабар" у категорији "ГигаДабар". Републичко такмичење је реализовано 16. децембра у Крушевцу.

Ментор Милијана Аћимовић

литерарни и ликовни конкурс

  18. децембар 2023.

Одабрани су најбољи радови литерарног и ликовног конкурса који је расписала

Ужичка гимназија на теме „Тајанствена сила љубав“ и „Киша“. Додељене су следеће награде:

Литерарни конкурс:

Прва награда - Невена Крстовић IV5; Друга награда - Јована Лазић III5

Ликовни конкурс:

Тема „Тајанствена сила љубав“: Прва награда - Анђела Ђуричић IV3; Друга награда - Ања Петровић IV3; 

Тема „Киша“: Прва награда - Александра Иванковић IV2; Друга награда - Милица Ћопић II6.

За најуспешније учеснике конкурса предвиђене су одговарајуће награде.

Такмичење младих иноватора и предузетника

  18. децембар 2023.

У суботу 8.12.2023. на Учитељском факултету у Ужицу, одржано је јубиларно 40. “Такмичење младих иноватора и предузетника ” у организацији Савеза проналазача Србије. Ученици Ужичке гимназије: Андрија Јанковић I2, Јагош Ђурковић I2, Вељко Маринковић I4, Лука Максимовић I5 и Богдан Кузмић I6, заједно са професорком енглеског језика Бранкицом Скорковић као ментором, освојили су ДРУГО МЕСТО са пројектом под ефектним слоганом: Чујемо вас!  Њихова пословна идеја је била производња иновативног високотехнолошког уређаја за превођење знаковног језика, који користе глувонеме особе и особе са оштећеним говором и слухом у текст на српском или неком другом страном језику. Оригиналност идеје и професионално креирана и приказана презентацијаученика наше школе, донеле су им високо друго место и све честитке учесника и жирија.

окружно такмичење у одбојци

  23. новембар 2023.

У Пријепољу је одржано окружно такмичење у одбојци. Наши сјајни ученици, и мушка и женска екипа Ужичке гимназије, освојили су прво место.

окружно и међуокружно такмичење у пливању

  17. новембар 2023.

На окружном и међуокружном такмичењу у пливању, одржаном 15.11.2023.год. на градском базену,  наши ученици који су се пласирали за Републичко такмичење су: Немања Ђоковић IV4 (делфин), Максим Зечевић IVр (леђно), Марко Цвијовић II4 (леђно), Богдан Илић II2 (прсно), Матија Словић I2 (краул), а ученик Адам Вукадиновић IV5 је у својој дисциплини прсно освојио  2. место. Екипу водила професор Светлана Кнежевић.

Best in English такмичење

  16. новембар 2023.

У Школи је 16. новембра 2023. одржано међународно онлајн такмичење из енглеског језика под називом Best in English, које организује  Czech-Us из Чешке Републике уз подршку чешког Министарства просвете. На такмичењу су учествовала 52 ученика свих разреда.

Најбољи резултат на овогодишњем међународном Best in English такмичењу, које је одржано 16. новембра, остварила је Маша Шишић IV5, која је освојила 525. место у свету од близу 30000 такмичара, a 27. у Србији. Гимназија је освојила 141. место у свету између 702 школе, а осмо у Србији од 24 школе.

литерарни конкурс "Уметнику у част"

  3. новембар 2023.

На литерарном конкурсу Уметнику у част, поводом 130 година од  рођења Милоша Црњанског,  који је расписала XIV београдска гимназија, наш ученик Филип Влашковић IV4 освојио је 3.награду, у конкуренцији од двадесет пристиглих радова. Ментор професор Милена Стричић