реновирање свечане сале школе

  12. фебруар 2024.

У уређењу наше свечане сале значајну улогу је одиграла Уметничка школа. Дугујемо велику захвалност директорки Ивани Стаматовић, професорки Јелени Гускић и ученицима Уметничке школе. Они су осликали витраже на кружним прозорима Ужичке гимназије и, уз мотиве флоре и фауне, заувек окупали светлошћу простор свечане сале.

 

златна медаља за матеју трипковића

  12. фебруар 2024.

На Купу Војводине, који је одржан од 09-11.02.2024. године у Новом Саду, ученик II р одељења Матеја Трипковић освојио је златну медаљу у јуниорској конкуренцији ваздушним пиштољем. Честитамо Матеји на изузетном успеху и желимо му пуно среће у даљем такмичењу.


светосавски концерт и академија поводом дана светог саве

  27. јануар 2024.

Већ пуних 16 година, тачније речено од 2008. године, у Ужичкој гимназији се уочи школске славе, а у част првог српског архиепископа и просветитеља Светога Саве, одржава Светосавски концерт. Што се тиче Свечана академија поводом Савиндана, ове године је одржана мало другачије, уместо у школи, програм је одржан у Народном позоришту...  (опширније)

Андрија Тошић, ученик IIс одељења Ужичке гимназије, представљао Србију на ОИ младих

  26. јануар 2024.

Ученик Ужичке гимназије, Андрија Тошић из одељења IIс, такмичио се на Зимским олимпијским играма младих у Јужној Кореји у две трке. Репрезентативац је Србије и у Гангвону је освојио 60. место у трци на 7,5км у дисциплини класика са 4:36 минута заостатка за победником, док је претходно у спринту освојио 61. место. Носио је заставу Србије на свечаном затварању Игара. После великог признања и прилике да се такмичи са најбољима у свом узрасту на свету, наш Андрија Тошић ће учествовати и на Светском првенству за млађе од 23 године у Планици од 5. до 11. фебруара.

 

Европска ознака квалитета

  24. јануар 2024.

Школа је у јануару 2024. добила Европску ознаку квалитета за eTwinning пројекат Poetry for a Sustainable Future 2023, у коме је учествовала у школској 2022/2023. години.

 

почетак другог полугодишта

  19. јануар 2024.

Друго полугодиште почиње у понедељак, 22. јануара, и то:

  • прва смена (7.30h): II и IV разреди
  • друга смена (13.45h): I и III разреди

Напомињемо да је у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом неопходно да се сви придржавамо општих мера превенције и заштите од грипа, вируса и других респираторних обољења.

 

Презентација Ино Едукације

  28. септембар 2024.

Марија Несторовић, представник Ино Едукације – Центра за школовање у иностранству из Београда, одржала је презентацију активности ове компаније за ученике другог и четвртог разреда.

FLEX презентација

  18. септембар 2023.
Огњен Поповић IVr, алумниста програма FLEX Владе САД за 2022/2023, одржао је заинтересованим ученицима првог и другог разреда Гимназије презентацију овог програма у школском амфитеатру. Огњен је говорио о процедури пријављивања и потребним условима, наставном процесу у Америци, организацији смештаја и породицама домаћинима, као и о ланцу комуникације док су ученици у Америци. Такође је одговорио и на бројна питања присутних ученика. 

Best in English такмичење

  16. септембар 2023.

Данас је у Школи је одржано међународно онлајн такмичење из енглеског језика под називом Best in English, које организује  Czech-Us из Чешке Републике уз подршку чешког Министарства просвете. На такмичењу су учествовала 52 ученика свих разреда. О резултатима можете прочитати на страници о такмичењима.

Национална ознака квалитета

  3. септембар 2023.

Дана 31. августа 2023. године, Школа је добила Националну ознаку квалитета за међународни eTwinning пројекат Poetry for a Sustainable Future у коме је учествовала у 2022/2023. Пројекат је настављен и ове школске године са истим партнерима, средњим школама из Трелеборга, Шведска, Кјаравале Чентралеа, Италија и Килиса, Турска. Пројектни тим Ужичке гимназије чини петнаестак ученика другог, трећег и четвртог разреда. Координатор пројекта је Светлана Гавриловић.